kompisarna  >>  Φครัวชมพู่Φ... รวมเมนูเพื่อนๆ...เค๊ก+ขนมปัง


(39) ชีสเค๊กที่ไม่ต้องอบ
    รายละเอียด :

    ชีสเค๊กสูตรนี้ท่าจะทำง่ายและไม่ต้องอบเลยนำมาให้เพื่อนๆเผื่อจะชอบแบบไม่อบ สูตรนี้ของ MS. SETSUKO YOSHIZUKA
    http://japanesefood.about.com/library/weekly/aa032403a.htm
    ตามไปดูได้จากลิ๊งค์ค่ะ
    MS. SETSUKO YOSHIZUKA ให้สูตรไว้ตามนี้ค่ะ

    Cheese cakes are very popular desserts in Japan. Cheese cakes, which are not baked, are called "rare cheese cake." These types of cold cheese cakes are served with fresh fruits or fruit sauces. You don't have to use oven to make a rare cheese cake, so it's simple. Try making a Japanese-style cheese cake.
    Rare Cheese Cake Recipe

    Ingredients: (8-inch cake pan)

    For Filling:
    3/4 cup cream cheese, softened
    3/4 cup and 2 tbsps plain yogurt
    1/3 cup sugar
    2 tbsps lemon juice
    1 tbsp powder gelatine
    1/4 cup water
    For Crust:

    1 cup crushed graham crackers
    3 tbsps butter
    1 tbsp sugar
    How to Cook:

    Mix powder gelatine and water in a small cup and set aside.
    Combine crushed graham crackers, melted butter, and sugar in a bowl.
    Press the crumbs into the bottom of a cake pan.
    Stir cream cheese in a bowl until soften.
    Put water and gelatine mixture into microwave and heat for a min.
    Add yogurt, sugar, lemon juice, and gelatine into softened cream cheese and mix well.
    Pour the filling into the crust and spread evenly.
    Refrigerate for 3 hours.
    Serve with your favorite fruit or jam.
    Enjoy cooking.

    เพื่อนๆลองทำดูนะคะได้ผลอย่างไรนำวิธีทำมาเสนอให้ดูจะดีมากเลย ขอให้อร่อยค่ะ

    (ข้างล่างนี้เป็นภาษาไทย แปลโดย คุณแบม คะ ขอบคุณมากๆคะ)

    ถาดเค้ก ขนาด 8 นิ้ว

    สำหรับตัวชีส

    3/4 ถ้วย ครีมชีสม,นิ่ม
    3/4 ถ้วย และ 2 ชต. โยเกิร์ต (ธรรมดา ไม่มีรสใดๆๆ)
    1/3 ถ้วย น้ำตาลทราย
    2 ชต. น้ำมะนาว
    1 ชต. ผง เจลาติน
    1/4 ถ้วย น้ำเปล่า

    For Crust:
    1 ถ้วย แครกเกอร์ บด (บิสกิตป่น)
    3 ชต. เนย (ละลายแล้ว)
    1 ชต. น้ำตาลทราย

    วิธีทำ
    ผสม ผงเจลาติน และน้ำใน ถ้วยเล็ก ไว้ด้านข้าง.

    บิสกิตป่น เนย น้ำตาล ผสมเข้าด้วยกัน
    และตักบิสกิตที่เราผสมไว้ ใส่ในถาดเค้กที่เราเตรียมไว้ เกลี่ยให้เรียบ.

    เทชีสใส่ในถ้วย และคนให้เข้ากัน จนเป็นเนื้อเดียวกัน
    ใส่น้ำและ เจลาติน คนให้เข้ากัน และใส่ไปในไมโครเวฟ 1 นาที
    ใส่โยเกิร์ต น้ำตาล น้ำมะนาว และเจลาตินใส่ลงในครีมชีส คนให้เข้ากัน จนเป็นเนื้อเดียวกัน
    จากนั้นก็เทส่วนผสมชีส ลงในถาดที่เราเตรียม บิสกิตไว้ เกลี่ยให้เรียบ แช่ตู้เย็น 3 ชม.
    เสิร์ฟกับผลไม้ หรือแยม ก็ได้ค่ะ

    ปล.เคยทำ ก่อนที่จะเทบิสกิต ให้ใช้พลาสติกรองก้นถาดเค้กก็ได้นะคะ หรือแผ่นฟอล์ย จะได้เอาออกจากถาดเค้กได้ง่ายค่ะ

    ครัวชมพู่
    http://chompoo-kitchen.pantown.com/

    ติดต่อchompoo_kitchen@hotmail.com
    ติดต่อ : คุณ J&J [ 18 มิ.ย. 48 2:02 ]
Add to Facebook  Add to Twitter  Add to Multiply  Add to Google  Add to Blogger  Add to Live

คลิกที่นี่เพื่อกลับหน้าบ้าน