ความคิดเห็นที่ 1 อุ อุ ป้าแดง ไม่มีรูป ไม่มีสูตรอ่ะ นึกภาพไม่ออกอ่ะค่ะ หรือให้ตามไปดูในเฟสคะ กระซิบตรงนี้หน่อยนิ | โดย: ยัยแก่ [11 เม.ย. 56 9:11] ( IP A:124.120.61.34 X: ) |  |
ความคิดเห็นที่ 2 ป้าแดงขรา มาขอชิมบัตเตอร์เค้กด้วยคนค่ะ | โดย: ก้อย [11 เม.ย. 56 9:48] ( IP A:184.20.162.216 X: ) |  |
ความคิดเห็นที่ 3 ป้าแดงงงงงงง เง้อออออ
ถ้าป้าแดงบอกอร่อย หนูก็ว่าอร่อย ป้าแดงว่าดี หนูก็ว่าดี เง้ออออออ
ถือจานมารอชิมหนมอะ | โดย: งึ้ง [11 เม.ย. 56 14:15] ( IP A:110.169.141.71 X: ) |  |
ความคิดเห็นที่ 5 ปูลู งึ้งไม่ได้ทำนะค้า รูปมาจากสูตรนี้ค่ะ ลอกมาให้
TISH BOYLES LUXE POUND CAKE
Adapted from here
Makes 2 large loaves, or 3 mini loaves, or one bundt cake
Ingredients
■342g cake flour ■1/4 tsp baking powder ■1 tsp salt ■226 g unsalted butter ( 2 sticks) ■375 g caster sugar ■7 eggs (358g) ■1 tbsp vanilla extract ■1.5 tsp almond extract ■240 ml heavy cream Directions
1.Preheat oven to 160 C/320 F. 2.Grease baking pan well. I used a 10 inch bundt cake pan, you could also use loaf pans- the recipe as Shirley mentions yields 3 mini loaves. 3.Sift flour, baking powder and salt together. Keep aside. 4.In a stand mixer fitted with paddle attachment, or with a hand mixer, on low-medium speed beat the butter for a few seconds till it becomes creamy. Add in the caster sugar in three separate additions, making sure the sugar is incorporated well before adding in more. Beat till the butter sugar mixture is creamy and pale. 5.Add eggs one at a time, incorporating each well into the butter-sugar mixture before adding the next. 6.Add in vanilla and almond extracts 7.With a rubber spatula add the flour mix in three portions, alternating each with a portion of heavy cream. Finish with the flour, and combine everything well, folding gently. 8.Pour batter into prepared/lined pound cake pan. 9.Bake for 50 minutes or until tester comes out clean. It took me about an hour to bake the cake. 10.Cool cake to room temperature. Patience is required for this step especially, if you decide to use a bundt cake pan. If the cake is still warm when you try to remove it from the pan, it will break the way it did in my case. I know the cake will smell and look tempting, calling out to you to dive in, but be patient and let it cool to room temperature before carefully turning out the cake from the baking pan. 11.Eat and enjoy!
เชิญพี่ ๆ สนุกกันได้เลยนะค้า | โดย: งึ้ง [11 เม.ย. 56 14:21] ( IP A:110.169.141.71 X: ) |  |
ความคิดเห็นที่ 6 พี่แดงค่ะ ทราบว่าอร่อย งั้นจะรอทานนะคะ อะแฮ้มอย่าลืมส่งมาให้ชิมนะคะ | โดย: มะหมี่ลูกสอง [11 เม.ย. 56 18:03] ( IP A:58.9.122.133 X: ) |  |
ความคิดเห็นที่ 7 เห็นเค้กของพี่แดงจากเฟสแล้วค่ะ นุ่มมมมม น่าทานมาก ๆ ค่ะ | โดย: Pong [12 เม.ย. 56 16:06] ( IP A:202.12.118.61 X: ) |  |
ความคิดเห็นที่ 8 ต้องขออภัยเป็นอย่างสูงค่ะ ขัดข้องทางเทคนิคอย่างแรง ลองดูอีกครั้งน่าจะได้แล้วค่ะ เพี้ยงๆๆๆๆๆๆๆ
| โดย: ป้าแดง [12 เม.ย. 56 16:42] ( IP A:1.4.188.38 X: ) |  |
ความคิดเห็นที่ 9 มาดูเนื้อในกันค่ะ
| โดย: ป้าแดง [12 เม.ย. 56 16:43] ( IP A:1.4.188.38 X: ) |  |
ความคิดเห็นที่ 11 เนื้อมันนุ๊มมมมมมมมมมมนุ่มเนอะ ....ร้อนๆแบบนี้ไม่กล้าอบเค้กเลย ...กลัวคนอบละลายก่อน ฮ่าๆๆๆ | โดย: แม่เจเจ (เจ้าบ้าน ) [20 เม.ย. 56 11:24] ( IP A:220.255.2.117 X: ) |  |
|