ความคิดเห็นที่ 1 ขนมญี่ปุ่นชนิดต่าง ๆ https://www.dek-d.com/board/view.php?id=669941
**************************************************************************************** สูตรและวิธีทำขนมดังโงะภาคภาษาอังกฤษ (เรื่องแป้งลองสอบถามผู้รู้ดูอีกที เพราะบางแห่งบอกว่า ไม่แน่ใจว่าใช้แป้งอะไรกันแน่ ระหว่างแป้งข้าวเจ้า แป้งข้าวเหนียว และแป้งท้าวยายม่อม) สูตรนี้เขียนว่าแป้งข้าวเหนียว
Ingredients 1 cup glutinous-rice flour 3/4 cup warm water
FOR SAUCE 3/4-1 cup water 1/2 cup sugar 2 tablespoons soy sauce 1 1/2 tablespoons potato starch or cornstarch 1 1/2 tablespoons water bamboo sticks
Directions 1. Put rice flour in a bowl and add warm water. 2. Knead the dough well. 3. Make small round dumplings. 4. Place the dumplings in a steamer and steam them on high heat for 10 minute 5. Cool the dumplings and skewer them in bamboo sticks. (3-4 dumplings each stick.) 6. Mix water, sugar, and soysauce in a pan and put it on medium heat. 7. Mix the water and potatostarch in a cup and set aside. 8. When the sauce boils, add the starch mixture and mix quickly. 9. Slightly grill the skewered dumplings and brush the sauce over them. |