Banoffee pie
   วันนี้มีสูตรบานอฟฟี่ พายแสนอร่อยมาฝากจ้า
สูตรจากหนังสือ Desserts simple and delicious easy-to-make recipes
ดูหน้าปกดีกว่า

โดย: เจนนี่ [11 ส.ค. 48 23:26] ( IP A:58.147.43.15 X: )
Add to Facebook  Add to Twitter  Add to Multiply  Add to Google  Add to Blogger  Add to Live
ความคิดเห็นที่ 2
   ขอโทษค่ะ ผิดพลาดทางเทคนิค

Banofee Pie
ingredients :
2 cans sweentened condensed milk
6 tbsp butter,melted
150 g crackers,crushed into crumbs.
1/3 cup almonds, toasted and ground.
1/3 cup hazelnuts, toasted and ground.
4 ripe bananas.
1 tbsp lemon juice.
1 tbsp vanilla extract.
75 g chocolate, grated.
scant 2 cups thick heavy cream,whipped.

Place the cans of milk in a large pan and cover them with water.
Bring to a boil, then reduce the heat and simmer for 2 hours,
topping up the water level regulaty to keep the cans covered.
Carefully lift out the hot cans and let cool.

Preheat the oven to 350 F/180 C . Grease a 9 inch tart pan
with butter. Put the remaining butter into a bowl and add the cracker
and nuts. Mix together well, then press the mixture evenly into
the bottom and side of the tart pan . Break for 10-12 mins. ,then
remove from the oven and let cool.

Peel and slice the bananas and put them into a bowl. Sprinkle
over the lemon juice and vanilla extract and mix gently. Spread
the banana mixture over the cracker layer in the pan , then open
the cana of condensed milk and spoon the contents over the bananas.
Sprinkle over 50 g of chocolate, then top with a thick layer of whipped
cream. Scatter over the remaining chocolate and serve.
โดย: เจนนี่ [11 ส.ค. 48 23:31] ( IP A:58.147.43.15 X: )
ความคิดเห็นที่ 3
   รูปเรียกน้ำย่อย

โดย: เจนนี่ [11 ส.ค. 48 23:32] ( IP A:58.147.43.15 X: )
ความคิดเห็นที่ 4
   แปลและเพิ่มเติมความเข้าใจส่วนตัวไปด้วยค่ะ
*************
บานอฟฟี่ พาย
ส่วนผสม :
นมข้นหวาน 2 กระป๋อง
เนยละลาย 6 ช้อนโต๊ะ
เครกเกอร์ หรืด คุกกี้ 150 กรัม
อัลมอนด์อบบด 1/3 ถ้วย
ฮาเซลนัทอบบด 1/3 ถ้วย
กล้วย 4 ผล(กล้วยหอมสุกกำลังดีจะอาหย่อยมาก)
น้ำมะนาว 1 ช้อนโต๊ะ
กลิ่นวานิลลา 1 ช้อนโต๊ะ
ช็อกโกแลตขูด 75 กรัม
เฮฟวี่ครีม หรือ วิปปิ้งครีม 2 ถ้วย

วิธีทำ
ต้มนมข้นหวานทั้งกระป๋องในหม้อ เติมน้ำให้ท่วมกระป๋อง นำขึ้นตั้งไฟ ขั้นตอนนี้น่าจะใช้ไฟอ่อน-ปานกลางนะคะ
ใช้เวลาต้ม 2 ชั่วโมง หมั่นเติมน้ำให้ท้วมกระป๋องนะคะ
ยกกระป๋องนมมาพักไว้ให้เย็นสนิท

เตรียมถาดพายขนาด 9 นิ้ว ทาเนยให้ทั่ว ส่วนเนยที่เหลือนำมาผสมกับเครกเกอร์และอัลมอนด์,ฮาเซลนัท
เพื่อนำกรุทำพื้นพายและขอบด้านข้างของถาดค่ะ แล้วอบ 10-12 นาที, 350 F/180 C.
นำมาพักให้เย็น

มาทำตัวพายดีกว่า ปอกเปลือกกล้วยและหั่นกล้วยเป็นแว่นๆ ที่เคยทำก็จะหั่นให้หนาประมาณ 1 เซนติเมตร
เติมน้ำมะนาวและกลิ่นวานิลลาลงไป คนให้เข้ากัน แล้วเทลงบนเครกเกอร์ที่อบไว้แล้ว เกลี่ยให้ทั่ว
เปิดกระป๋องนมที่ต้มเสร็จเรียบร้อยแล้ว จะได้นมข้นสีน้ำตาลเหนียวๆ แล้วเทนมทับลงบนกล้วย
โรยช็อกโกแลตขูดประมาณ 50 กรัม ให้ทั่วนมข้น แล้วปิดทับด้วยวิปปิ้งครีมที่ตีให้ฟูแล้ว โรยช็อกโกแลตขูด
ที่เหลือบนวิปปิ้งครีมอีกครั้ง
เสริฟได้เลย ได้เวลากินของอร่อยแล้วจ้า
โดย: เจนนี่ [11 ส.ค. 48 23:35] ( IP A:58.147.43.15 X: )
ความคิดเห็นที่ 5
   ** โอ้โห เฮ่ะ.... เรียกน้ำลายสอมุมปากเลย ทันทีที่เห็นรูปค่ะ... อยากกินอะไร หวานๆเย็นๆ คืนนี้จัง... เห็นสีนมเป็นสีน้ำตาล คาราเมล น่ากินมั่กๆ คงหนึบหนับ ให้ดูดฟันเล่นต่อได้อีกเนอะ.. อิ อิ ..

เอาภาพมาแจม ช่วยปั่นกระทู้ค่ะ..ไหนๆก็ เข้าเน็ตในเวลาไล่เลี่ยกันแล้ว..
heavy cream

โดย: กุ้งใหญ่/โตเกียว [11 ส.ค. 48 23:52] ( IP A:210.235.211.82 X: )
ความคิดเห็นที่ 12
   ไม่ต้องปิดฝาค่ะ
แถมให้อีก 2 วิธี
ใครพิมพ์เก่งๆๆ ช่วยแปลให้ด้วยจิ
Use one of the three methods below to caramelize the sweetened condensed milk:

Oven Method
Pour sweetened condensed milk into 9-inch pie plate. Cover with aluminum foil; place in larger shallow pan. Fill larger pan with hot water. Bake at 425 degrees F for 1 hour or until thick and caramel-colored. Beat until smooth.

Stovetop Method
Pour sweetened condensed milk into top of double boiler; place over boiling water. Simmer over low heat for 1 to 1/2 hours or until thick and caramel-colored, stirring occasionally. Beat until smooth.

Microwave Method
Pour sweetened condensed milk into a 2-quart glass measuring cup. Cook on 50% power (medium) 4 minutes, stirring briskly every 2 minutes until smooth. Cook on 30% power (medium-low) 20 to 25 minutes or until very thick and caramel-colored, stirring briskly every 4 minutes during the first 16 minutes and every 2 minutes during the last 4 to 10 minutes.

The milk will have become very thick and brown and will taste like caramel. Let the milk cool down.
โดย: แมงเม่าฯ [13 ส.ค. 48 22:22] ( IP A:221.128.100.207 X: )
ความคิดเห็นที่ 13
   ใครที่ชอบกิน เลือกวิธีลัดตามใจชอบค่ะ
เคยอ่านในห้องจตุจักร เห็นฮิตกันอยู่พักนึง
อยากจะเข้าไปบอกวิธีลัด แต่ไม่มีบัตรผ่าน
เอามาจากเว็บ Recipe Goldmine ค่ะ จดชื่อเว็บไว้แค่นี้
โดย: แมงเม่าฯ [13 ส.ค. 48 22:43] ( IP A:221.128.100.207 X: )
ความคิดเห็นที่ 20
   https://chompoo-kitchen.pantown.com/ครัวชมพู่
โดย: ครัวชมพู่ [4 ต.ค. 48 12:32] ( IP A:213.114.231.248 X: )

คลิกที่นี่เพื่อกลับหน้าบ้าน