|
| |
กระทู้นี้เป็นกระทู้และเป็นสูตรแรกที่หนูโพสท์เลยนะคะเนี่ย ไหนๆประเดิมทั้งทีก้อเอาสูตรที่มันอลังการกันดีกว่า คือว่าหนูได้สูตรมาจากการแชร์ข้อมูลในเน็ตเวิร์กมหาลัยอ่ะค่ะ ก้อเลยไม่รุ้ว่าต้นฉบับจริงๆมาจากไหน ขอละไว้ละกันนะคะ ซึ่งสูตรก้อสมกับที่มาจากอเมริกาเลยละคะ มันมาเป็นภาษาปะกิด หนูยังไม่เคยลองทำหรอกนะคะ เอาเป็นว่าใครอยากจะทดลองทำดูก้อเอาสูตรข้างล่างนี้ไปทำ แล้วเอามาแบ่งปันกันนะคะ
The Original Recipe is not packaged in three different places. The way it is cooked and the process makes it taste like it has eleven herbs and spices when in reality there is not. The way it is done in the restaurant is using dried eggs and milk in the flour along with a box of breading salt and the seasoning bag and a bag of breading flour.
KFC ORIGINAL RECIPE 2 fryer chickens cut up into 8 pieces and marinated 6 cups Crisco Shortening 1 eggs well beaten 2 cups Milk 2 cups Flour 2 teaspoons ground pepper 3 tablespoons salt 1 teaspoon MSG 1/8 teaspoon Garlic Powder 1 dash paprika
Place shortening into the pressure cooker and heat over medium heat to the shortening reaches 400ฐF. In a small bowl, combine the egg and milk. In a separate bowl, combine the remaining six dry ingredients. Dip each piece of chicken into the milk until fully moistened. Roll the moistened chicken in the flour mixture until well coated. In groups of four or five, drop the covered chicken pieces into the shortening and lock the lid. When pressure builds up cook for 10 minutes.
แล้วก้ออีกสูตรค่ะ
Hot and Spicy Chicken
1 whole frying chicken, cut up and Marinated 6-8 cups shortening
1 egg, beaten 1 cup milk 2 cups all-purpose flour 2 1/2 teaspoons salt 3/4 teaspoon pepper 1 teaspoon white pepper 3/4 teaspoon Cayenne Pepper 3/4 teaspoon MSG 1/8 teaspoon Garlic Powder 1/8 teaspoon Baking Powder
Trim any excess skin and fat from the chicken pieces. Preheat the shortening in a deep-fryer to 350 degrees. Combine the beaten egg and milk in a medium bowl. In another medium bowl, combine the remaining coating ingredients. When the chicken has marinated, transfer each piece to paper towels so that excess liquid can drain off. Working with one piece at a time, dip in egg and milk then coat the chicken with the dry flour mixture, coated very generously. Stack the chicken on a plate or cookie sheet until each piece has been coated. Drop the chicken, one piece at a time into the hot shortening. Fry half of the chicken at a time (4 pieces) for 12-15 minutes, or until it is golden brown. You should be sure to stir the chicken around halfway through the cooking time so that each piece cooks evenly. Remove the chicken to a rack or towels to drain for about minutes before eating.
| โดย: ฟองดู [6 เม.ย. 50 22:42] ( IP A:61.6.54.141 X: ) |  |
 |
|
|